Pengumuman

SIJIL SPM PELAJAR SESI 2016/2017

Bekas Pelajar boleh mengambil sendiri sijil SPM di Pejabat@boleh membuat penghantaran POS laju dengan beralamat sendiri  ke MRSM Taiping

Terima kasih 

  

          

Aktiviti Maktab

MAJLIS GRADUASI MRSM TAIPING 2018

     Sila klik link di bawah untuk muat turun surat dan borang:

         1.   Surat Jemputan
         2.   Borang Maklum balas
         3.   Senarai Hotel berhampiran

*** Ibu bapa boleh mendapatkan Pas masuk dewan bagi Majlis Graduasi semasa Pendaftaran di Lobi Hotel.(Hanya seorang sahaja dibenarkan masuk ke dewan) Manakala kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak dibenarkan sama sekali masuk ke dalam dewan.

*** Jurugambar professional telah disediakan. Tuan/Puan diharap dapat memberi kerjasama untuk tidakmengambil gambar semasa majlis sedang berlangsung.
 


 

PERLAKSANAAN iPAD DALAM PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

Sejajar dengan pengiktirafan MRSM Taiping sebagai Apple Distinguished School (ADS) pada tahun 2017, pihak maktab mewajibkan penggunaan iPad dalam Pengajaran dan Pembelajaran (PdP). Sehubungan dengan itu, setiap pelajar perlu memiliki iPad bagi melancarkan proses PdP. Pihak maktab menyediakan kemudahan pembelian melalui Koperasi MRSM Taiping secara tunai dan ansuran (5 bulan) serta kemudahan pinjaman iPad khas untuk pelajar yang menerima
bantuan kewangan.

     Sila klik link di bawah untuk muat turun panduan dan borang:

         1.   Senarai harga iPad yang ditawarkan di Koperasi MRSM Taiping Berhad
         2.   Peraturan penggunaan iPad dan Komputer riba 

 


 MAKLUMAN KEPADA IBU/BAPA/PENJAGA PELAJAR MRSM TAIPING TAHUN 2017 ::  

Dimaklumkan bahawa MRSM Taiping akan menggunakan Portal ini sebagai portal rasmi maktab. Oleh yang demikian, mohon kerjasama tuan/puan untuk mendaftar di laman sesawang ini. Bersama-sama dengan ini disertakan manual tatacara untuk mendaftar. Tuan/puan diwajibkan mendaftar bagi memudahkan urusan pemantauan aktiviti anak tuan/puan seperti menyemak keputusan peperiksaan dan sebarang makluman yang berkaitan anak tuan/puan.

Sekiranya semasa mendaftar, No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, ini bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga masing-masing. Sila minta anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. 

Sebarang masalah boleh emel kepada izatul.rushdi@mara.gov.my.

 
 
 

Undian

Adakah anda sudah bersedia menggunakan sistem e-education ini? 

Bagus
Sangat Manarik
Perlu Diperbaiki

    
   TAKWIM            DIREKTORI

  
 LOKASI             GALERI

 
 FACEBOOK         YOUTUBE

Pendaftaran Penjaga

Panduan Pengguna Portal Maktab

MRSM e-Education Support Portal

esppng.maresmart.edu.my